a) Ratkaise yhtälö 7x^7+6x^6=0

b) Sievennä lauseke (sqrt(a)+1)^2-a-1

c) Millä x:n arvoilla pätee 3/(3-2x)<0

a) 7*x^7+6*x^6=0

x^6*(7*x+6)=0

Tämä on nolla kun x^6=0 tai 7*x+6=0, siis

x1=0 ja 7*x2+6=0

7*x2=-6

x2=-6/7

Vastaus: x1=0, x2=-6/7

b)(sqrt(a)+1)^2-a-1

a ei voi olla negatiivinen, ja ei kompleksi luvut kuluu tähän. Siis a=>0

(sqrt(a)+1)^2=a+2*sqrt(a)+1

(sqrt(a)+1)^2-a-1=a+2*sqrt(a)+1-a-1=2*sqrt(a)

Vastaus: 2*sqrt(a)

c)3/(3-2x)<0

Kun 3-2x>0 pätee 3<0*(3-2x) (ei ole totta)

Kun (3-2x)<0 pätee 3>0*(3-2x) (totta)

Siis ehto on 3-2x<0, -2x<-3, 2x>3, x>1.5

Vastaus: x>1.5